Menu
0
Gratis verzending vanaf €39
Officiële Keune Dealer
Snelle Levering
Uit voorraad leverbaar
23Feb2021
Eerste indruk Witlof Dutch Skincare

Eerste indruk Witlof Dutch Skincare

By: NadiaComments: 0

Nou... de titel zegt het al hè. Mijn eerste indruk van Witlof. Allereerst, toen ik de naam hoorde zei ik: “Wat leuk, With Love”. Met liefde gemaakte huidverzorging. Klonk leuk, goed bedacht. Toen mijn collega zei: “Witlof”. Schoot ik keihard in de lach. Maar ik merkte ook dat het heel erg bleef hangen in mijn hoofd. Ook wanneer ik het hierover had met anderen, kreeg ik veelal vergelijkbare reacties. Er was me verteld dat dit ‘schone’ skincare is. Oftewel zonder parabenen, siliconen en andere rommel wat niet wordt opgenomen door de huid. Ik ben eigenlijk altijd vrij sceptisch over nieuwe producten. Er wordt altijd veel beloofd en gezegd wat hoge verwachtingen wekt. Nu ging ik er vrij blanco in en dacht: “Ik zie wel”.

Ik heb een klein setje gekregen om uit te proberen en heb er zelf 2 producten bij gekocht, omdat ik graag alles van 1 lijn heb. Ik heb nu de Cleansing Mouse, Smoothing Peel, Balancing Toner en de Nourishing Facial Creme. Alles voor de dagelijkse routine.

 

 

Er zitten een heleboel ingrediënten in deze producten, maar de meest bekende en voor nu belangrijkste zijn:

- Korenbloem: hydraterend, kalmerend en verzachtend.
- Rozenbottelzaadolie en Jojoba olie: voedend en verzachtend.
- Vitamine C en E: bescherming en voedend.
- Hyaluronzuur: vochtregulerend.
- Appelciderazijn: heeft de juiste pH-waarde en werkt actief kalmerend op roodheden.

Dat laatste ingrediënt kon ik goed ruiken bij de Balancing Toner. Ik moet wel zeggen dat ik wel wel aan de geur nu ik de producten dagelijks gebruik. De eerste keer dacht ik: “Getver!”, maar inmiddels ruik ik het niet eens meer zo heftig.

De Cleansing Mouse voelt heel vol en romig aan. Het heeft een aangename geur en ik gebruik deze op mijn volledige gezicht. Ik heb gevoelige ogen, maar zelfs daar krijg ik geen irriterend gevoel. Heel fijn in gebruik dus. Mijn gelaat voelt niet trekkerig aan, maar is wel schoon. Een prettig gevoel.

Daarna gebruik ik 1 keer in de week de Smoothing Peel. Normaliter ben ik geen fan van peelings. Mijn huid kan er niet goed tegen, dus eerder gebruikte ik altijd een lysing. Voor de leken onder ons: een lysing is zachter voor de huid, bevat geen korrel en die breng je aan en laat je lekker zitten. Een peeling breng je aan, laat je even intrekken en daarna ga je met kleine roterende bewegingen over de huid heen om te scrubben. Bij dit product vond ik mijn huid wel wat meer trekken, maar dat had ik wel verwacht. Er waren geen roodheden te zien. Het gebied rondom de ogen heb ik wel vrij gelaten.

En dan de Balancing Toner. Een spray die je na het reinigen aanbrengt. Ik spray 2 á 3 keer zodat het over mijn hele gezicht komt. Het voelde vrij nattig aan, maar binnen een minuutje voelde mijn huid weer droog aan. Nog steeds trekkerig, maar niet meer dan dat ik had verwacht. Ik vond mijn huid wel echt schoon en vooral fris aanvoelen en ik ben over dit product tot nu toe het meest enthousiast. Nu al onmisbaar in mijn dagelijkse routine.

De Nourishing Facial Creme is een stevig product. Ik gebruik 2 pompjes per keer en breng het aan met de vingertoppen en verdeel het over mijn gezicht. Het trekkerige gevoel is minder, maar ik weet uit ervaring dat mijn huid wel wat meer nodig heeft. Verder ben ik tot nu toe hartstikke tevreden. Mijn huid moet altijd behoorlijk wennen als ik verander van producten en dat heeft ook echt even tijd nodig. Her en der krijg ik wat plekjes, maar die trekken ook in 2-3 dagen weg. Ik ga ervan uit dat het even wennen is. Het enige wat ik misschien nog mis is een serum dat ik onder de dagcrème kan aanbrengen, dus dat wil ik er nog bij proberen.

De 2 dames van Witlof hebben een duidelijke visie die ook strikt wordt nageleefd. Ze willen graag bijdragen aan een gezondere en duurzame wereld. Vandaar ook deze volledig plantaardige skincare die ook nog eens volledig afbreekbaar is. De papieren verpakking kan in de papierbak, plastic bij plastic en het glas kan in de glasbak (inclusief het plastic pompje). Hoe cool is dat!

Zelf ben ik echt een sucker voor producten van Hollandse bodem. Keune en Witlof zijn dit! Ik vind dit zelf een grote pré. Helemaal in deze tijden: Support your locals! Zoals wij weten hebben de ondernemers het extreem zwaar tijdens de lockdowns. Laten we lief zijn voor elkaar en vooral elkaar steunen in moeilijke tijden.

 

Tot snel!

Lieve groetjes, Nadia

Comments

There are no comments yet, be the first one to comment

Recent articles

05-02-2021
Oh Happy Valentine 2021
1 Comment
01-02-2021
Wie ben ik
11-12-2020
Cadeaustress
2 Comments
09-12-2020
HELP, Winter Is Coming!
3 Comments

Tags

  Leave a comment

  Your email address will not be published
  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »

  Create an account

  By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.

  Register

  Recently added

  You have no items in your shopping cart

  Total incl. tax:€0,00
  Order for another €39,00 and receive free shipping

  Calculate shipping costs

  No shipping methods found for this country